Bible Quiz #2 (Moderate Difficulty) Answer Key:

  1. After Jesus fed 5000+ people with two fish and five loaves of bread, How many baskets were left over? Answer: 12
  2. How many books are in the new testament? Answer: 27
  3. When christians observe Palm Sunday, which biblical narrative are they celebrating? Answer: Jesus’ entry into jerusalem before his death
  4. Who takes Jesus’ body off the cross? Answer: Joseph of Arimathea
  5. Who Baptizes Jesus? Answer: John the Baptist
  6. After Jesus’ was arrested, which apostle disowned him three times? Answer: Peter
  7. What type of insects did John the Baptist eat in the desert? Answer: locusts
  8. According to the gospel of Mathew where does Jesus’ first public sermon take place? Answer: The mount
  9. Who murders John the Baptist? Answer: Herod Antipas 
  10.  What did Jesus’ earthly father Joseph do for work? Answer: Carpenter

Want to learn more?

Check out the ministry reports below: